Mŕtvy strážnik družstva a ukradnutý hovädzí dobytok - dodatok

28.10.2009 Celý región

Včera okolo tretej hodiny ráno našli pracovníčky Roľníckeho družstva Durďoš , hospodársky dvor Vlača, okr. Vranov n/T spútaného a mŕtveho kolegu 59 ročného strážnika.
Polícia prípad vyšetruje ako lúpež s následkom smrti. Z hospodárskeho dvora je ukradnutých 12 kusov mladého hovädzieho dobytka a kr´mne zmesi pre dobytok. Zatiaľ je vyčíslená hmotná škoda na 3 500, - eur. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní 10 až 15 rokov. Krajský policajný vyšetrovateľ nariadil vykonať súdno-lekársku pitvu.
Príčinou smrti bolo zlyhanie srdcovocievnej a dýchacej činnosti pri polytraume. Po vykonanej pitve bolo zistené ľahké vnútrolebečné krvácanie, viaceré kožné odreniny, krvné podliatiny a rany v oblasti tváre, vdýchnutie krvi do dýchacích ciest – išlo o násilné úmrtie. Na miesto činu bol privolaný súdny znalec z odboru zdravotníctva, ktorý pri obhliadke miesta činu určil pravdepodobný čas úmrtia osoby medzi 20.00 hod. až 22.00 hod. dňa 26.10.2009.
Polícia žiada občanov , ktorí videli pohybovať sa v okolí miesta činu neznáme autá alebo osoby, nech to ohlásia buď osobne polícii alebo na t. č. 158.
 

Vyberte región